Věnečky z pálené hmoty

Recepty, Cukroví

Suroviny

230 g hladké mouky
290 g vajec
90 g oleje
300 g vody
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Vodu, olej a sůl přivedeme k varu. Do vroucí směsi přidáme mouku. Vzniklou hmotu asi 2 minuty odpalujeme, dokud se hmota nelepí na vařečku a na strany hrnce.

  2. Hotové odpálené těsto dáme chladit do stroje. Do vychladlého těsta pak postupně přidáváme a zašleháváme vejce.

  3. Těstem naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou. Stříkáme požadovaný tvar na čistý a mírně olejem vymazaný plech.

  4. Před pečením pokropíme vodou, pečeme při 220 st. a dosoušíme při 180 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!