Dušená mrkev se smetanou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

4 mrkve na malé kostičky
1/2 cibule najemno
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky drceného kmínu
100 ml 12% smetany
ocet (nebo citrónová šťáva)
sůl
1 lžíce přepuštěného másla
1-2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozpusťte máslo. Přidejte cibuli a opékejte dozlatova.

  2. Přidejte mrkev a chvíli restujte. Podlijte trochou vody, osolte, přidejte kmín a duste do poloměkka. Před koncem varu přidejte tymián a smetanu. Nechte vyvařit smetanu do zhoustnutí.

  3. Dochuťte prolisovaným česnekem a octem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!