Kuře na pikantní čočkové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna (naporcujeme na menší kousky)
4 plátky anglické slaniny
1 velká cibule
4 stroužky česneku
1-2 lžíce rajčatového protlaku
300 ml dobrého bílého vína
400 ml drůbežího vývaru
100 g čočky (nepředvařené!)
1 lžička tymiánu
velká hrst žampiónů nebo hub nahrubo nakrájených
1 lžíce mouky
sůl
pepř
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Na větší pánvi osmahneme slaninu a přendáme ji bokem.

  2. K vypeku přidáme trochu oleje a naporcované, osolené a opepřené kuře opékáme z každé strany cca 8-10min. Dáme také stranou.

  3. Na stejné pánvi (nadbytečný tuk z kuřete případně slijeme) dále osmažíme jemně pokrájenou cibuli, přidáme nahrubo nakrájené houby/žampióny, orestujeme a nakonec na plátky česnek.

  4. Přidáme mouku a rajčatový protlak, chvíli vše ještě osmahneme. Vlijeme vývar, víno, vsypeme propláchnutou čočku a nakonec tymián.

  5. Vše promícháme, směs nalijeme do pekáče, poklademe kousky kuřete a zasypeme slaninou.

  6. Zakryté pečeme asi 30 min., aby kuře i čočka pěkně změkla a omáčka se provařila. Dopečeme odkryté, nebo můžeme zapnout i gril, dokud není kuřecí kůrka křupavá. Servírujeme jen tak s kouskem pečiva, nebo s jakoukoli přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!