Kachní guláš pro brněnské chlapy

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

350 g kachní srdíčka
350 g kachní žaludky
420 g fazole ve slaném nálevu
sůl
cibule
olej
majoránka
gulášové koření
pivo
Ajvar
200 g mungo klíčky

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou větší cibuli.

  2. Potom přidáme napůl nakrájená a očištěná kachní srdíčka a očištěné na třetinky nakrájené kachní žaludky. Necháme osmahnout.

  3. Potom podlejeme trochou vody (nebo pivem) a přidáme koření na guláš, špetku majoránky, dosolíme a dusíme asi hodinu a půl (kachna je tvrdší než kuře). Průběžně mícháme a podléváme dle potřeby.

  4. Po hodině a půl přidáme plechovku červených fazolí a malou plechovku Mungo klíčků. Necháme dále dusit asi půl hodiny.

  5. Nakonec přidáme pálivý Ajvar nebo jinou pálivou směs a necháme dodělat asi 10 min.

  6. Můžeme zahustit strouhankou, pokud je třeba. Podáváme s čerstvým rohlíkem nebo s čím chcete.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!