Drůběží v peřině

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3-4 kuřecí stehna
Peřina:
1 kuřecí játra
1 menší cibule
100 g uzeného bůčku (anglické slaniny)
200 g ořezu z kuřete
2 housky namočené v mléku
1-2 stroužky česneku
staročeské koření
1 vejce
trochu grilovacího koření
libeček
petrželka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřeci stehna omyjeme a posypeme troškou papriky, soli a drceného kmínu.

  2. Kuřecí játra, uzené a ořez pomeleme, přidáme 1 vejce, koření a rozmočené housky, na jemno nakrájenou cibuli, česnek, libeček a petrželku nasekanou na drobno. Okořeníme staročeským kořením a troškou grilovacího koření. Vše dobře promícháme, aby vznikla řidší směs.

  3. Pekáč vymažeme máslem a na něj rozprostřeme směs. Na směs položíme kuřecí stehna, trochu přimáčkneme, zalejeme asi 2 dl vody nebo vývaru a šup s tím do rozehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme přikryté asi 1 hodinu. Po hodině snížíme teplotu na 150 stupňů, odkryjeme a ještě asi půl hodiny dopékáme za stálého podlévání.

  4. Jako přílohu můžete zvolit rýži nebo bramborovou kaši, kompot nebo jakýkoliv salátek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!