Drůbeží játra po madridsku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g drůbežích jater
plechovka nakrájených žampiónů (cca 200 g)
1 cibule
1,5 dcl bílého vína
2 dcl vývaru
sůl
pepř
sušené chilli papričky mleté - podle chuti
2 lžíce strouhanky
olej podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Játra si odblaníme a zprudka opečeme na oleji, aby se zatáhla a pustila štávu.

  2. Přidáme žampiony a nahrubo nakrájenou cibuli a chvíli ještě restujeme.

  3. Zalijeme vínem, provaříme a přilijeme vývar. Asi 10 min. vše dohromady zredukujeme.

  4. Pak přidáme 2 lžíce strouhanky a provaříme. Podáváme s rýží, bramborem, opekačkami-podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!