Dortík - jahody ve šlehačkové závěji

Recepty, Dorty

Suroviny

piškotový korpus
jahodová marmeláda
410 g jahodového kompotu
čokoláda na posypání
Krém tvarohový:
250 g tvarohu měkkého
50 g cukru
1 balení 50 g vanilkového pudinku Crème Olé Dr Oetkera bez vaření
3 dl mléka studeného
250 ml smetany ke šlehání
1 balíček ztužovače šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh smíchat s cukrem a vmíchat do něj pudink připravený podle návodu na sáčku.

  2. Piškotový korpus zvlhčit, pokapat šťávou z jahodového kompotu (pro dospělé s rumem nebo jen rumem), tence potřít řidší marmeládou, navršit tvarohový krém, na něj rozmístit okapané jahody a přikrýt šlehačkou ušlehanou se ztužovačem.

  3. Lžičkou ve šlehačce nepravidelně udělat dolíčky. Navrch na ozdobu nastrouhat čokoládu. Dát do lednice vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!