Bezvaječná tofu-vaječina

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

100 g tofu (použila jsem tofu s bazalkou)
5 PL vody
2 PL lahůdkového droždí
himalájská sůl, kurkuma
olivový olej
jarní cibulka
cherry rajčata
čerstvý špenát

Postup přípravy receptu

  1. Tofu dáme do misky, přidáme vodu a umixujeme tyčovým mixérem. Přisypeme lahůdkové droždí spolu s kořením a rozmixujeme do hladka.

  2. Pánev s nepřilnavým povrchem lehce potřeme olejem a roztopíme si ji. Směs vlijeme do pánve, rozetřeme do plochy a necháme krátce zapéct. Poté postupujeme podobně jak s klasickými vajíčky, mícháme dokud nedosáhneme požadované konzistence.

  3. Na druhé pánvi dozlatova restujeme jarní cibulku. Přidáme pokrájená cherry rajčátka a čerstvý špenát a ještě chvíli podusíme. Přidáme k tofu směsi, podle chuti dokořeníme. Můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!