Domažlický bramborák

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor (vařených)
500 g brambor (syrových)
2 stroužky česneku
2 vejce
4 lžíce hladké mouky
majoránka
pepř
sůl
200 g škvarků (krájených)
50 g droždí
lžička cukru
troška mléka (na kvásek)
sádlo (na vymazání formy a potírání bramboráku během pečení)

Postup přípravy receptu

  1. Z trošínky mléka, cukru a droždí uděláme kvásek.

  2. Brambory nastrouháme a smícháme s utřeným česnekem, kváskem a ostatními surovinami.

  3. Těsto dáme do sádlem vymazané formy, necháme nakynout a upečeme.

  4. Během pečení několikrát potřeme rozpuštěným sádlem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!