Křehký tvarohový koláč s jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
170 g hladké mouky
60 g moučkového cukru
125 g másla
1 žloutek
sůl
Náplň:
500 g tvarohu
1 vanilkový cukr
100 g cukru
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
1/2 balíčku vanilkového pudingu
šťáva z 0,5 citrónu
jahody
Drobenka:
60 g másla
6 lžic hrubé mouky
6 lžic třtinového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku, máslo, cukr, žloutek se špetku soli zpracujeme v těsto a vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu.

  2. Tvaroh vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, 3 žloutky, pudinkem a citronovou šťávou a nakonec opatrně vmícháme sníh ze 3 bílků.

  3. Rozetřeme na těsto a nahoru poklademe kousky jahod.

  4. Nakonec posypeme koláč drobenkou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170°C na 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!