Nepečený jáhlový makovec bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 hrneček jáhel
1,75 hrnečku vody
citronová šťáva z 1/2 citronu
citronová kůra
cukr med (oblíbené sladidlo dle chuti)
2 lžíce mletého máku
1/2 lžičky skořice
1 lžíce rozinek

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut. Poté vmícháme citronovou šťávu a kůru a osladíme podle chuti.

  2. Polovinu ještě teplé směsi rozprostřeme na dno formy (použila jsem plastovou krabičku o rozměrech 17x10 cm). Do druhé poloviny směsi vmícháme mák, skořici a rozinky a poté rozetřeme na světlou vrstvu a necháme zcela vychladnout.

  3. Utlačíme, zarovnáme povrch a okraje a necháme v chladu vychladnout. Poté vyklopíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!