Domácí kečup od Krkovičky

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1,5 kg rajčat
250 g cibule
250 g kapie
250 g jablek
2–5 lžic cukru krupice
1,5 lžíce soli
150 ml octa
1 chilli papričku (pro děti vynechte)
1 KL mletého či strouhaného zázvoru
1–2 lžíce sladké papriky pro barvu
1 stroužek česneku
10 ks hřebíčků, pepře a nového koření celého
3 bobkové listy

Postup přípravy receptu

  1. Omytá a nakrájená rajčata pořádně promačkejte. Osolte je asi lžící soli, přidejte hřebíček, nové koření, pepř, bobkový list a povařte pod pokličkou do změknutí rajčat.

  2. Rozvařená rajčata poté přes sítko propasírujte a znovu přiveďte k varu spolu s pokrájenou cibulí, paprikou, jablkem, chilli papričkou, mletým zázvorem, paprikou, rozdrceným česnekem, cukrem a octem.

  3. Povařte do změknutí veškeré zeleniny a rozmixujte dohladka. Pokud by byla směs příliš řídká, ještě ji chvíli povařte do požadované hustoty. Rozdělte do vymytých sklenic, které obraťte dnem vzhůru a nechte takto do druhého dne vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!