Domácí hot dog

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece (buď si umelte sami, já jsem si zažádala u řezníka o dvojí přemletí)
hrst petržele (nasekané)
hrst pažitky
1 lžička sladké papriky
1 cibule (střední, nastrouhaná na jemném struhadle)
3 stroužky česneku (prolisované)
3 plátky špeku (na drobné kostičky)
1/2 lžičky mletého kmínu
sůl
pepř
čerstvě mleté chilli
bránice (není jí třeba moc a zbytek může do mrazáku na příště)
pečivo
zelenina
kysané zelí
cibule
hořčice
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Maso jsem promíchala se všemi ingrediencemi, osolila, opepřila podle chuti a nechala v lednici odpočinout. Když se směs takto připraví klidně i den dopředu, je to jen a jen dobře.

  2. Před tvorbou samotných párků (klobásek) jsem maso tak na půlhodinky vytáhla z lednice. Pak jsem si vždycky odebrala kousek, rozválela na delší tenký váleček, který jsem zabalila do omyté bránice. Stačí opravdu jen lehce zabalit, aby se jen konce bránice mírně překrývaly a na okrajích, aby bylo maso zabalené.

  3. Bránice je tam hlavně, aby maso drželo hezký tvar a člověk se nebál, že se pak rozpadne. Je dobré balit do jemnějších částí bránice a hrubé kusy uřezávat, klobásky pak bývají tužší. Z masa mi vyšlo 10 párků.

  4. Párky jsem nakonec osmahla na grilovací pánvi. U té délky je třeba počítat s tím, že se při smažení maso stáhne, takže budou menší.

  5. Bagetky jsem si rozkrojila, spodek vystlala ledovým salátem a paprikou a buď hořčicí nebo kečupem, pak jsem do nich dala po 1 párku, po stranách jsem nastrkala kolečka kyselé okurky a navrch zdobila kyselým zelím a osmahlou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!