Kaťák z vepřových jater

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g vepřových jater
1 cibule
2 kyselé okurky
1 zelená kapie
100 g dietního salámu, popřípadě šunky (podle chuti)
1 pálivý feferon
2-3 lžíce kečupu
1 lžička ostrého kečupu
1 lžička hořčice
1 lžička sojové omáčky
olej
sůl, pepř podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na nudličky.

  2. V pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm játra opečeme ze všech stran.

  3. Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené okurky a kapii, salám na nudličky, feferon a vše společně chvíli opékáme. Osolíme, opepříme.

  4. Nakonec přidáme protlak, kečup, hořčici a sojovou omáčku a už jen krátce provaříme.

  5. Podáváme s opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!