Kuřecí s hruškou na zázvoru

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní řízky)
250 g očištěné hrušky
1 plnější lžička jemně nasekaného zázvoru
pepř mletý
sůl
cca 1 lžíce sojové omáčky
2 plátky sušené šunky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, mírně osolíme a více opepříme. Očistíme hrušky. Pokud mají jemnou slupku, nemusíme je loupat, stačí odstranit jádřinec a poté pokrájíme na zhruba stejně velké kousky jako máme maso. Oloupaný zhruba centimetr zázvoru jemně pokrájíme nebo nasekáme. Šunku natrháme nebo pokrájíme na menší kousky.

  2. V rozpálené pánvi s troškou oleje osmažíme společně do barvy a doměkka připravené maso a hrušky. Asi v polovině smažení přidáme i nasekaný zázvor se šunkou. Během smažení občas promícháme. Nakonec přilijeme sojovou omáčku dle chuti, promícháme, případně ještě opepříme a můžeme podávat.

  3. Hrušky by měly zůstat na skus, ale pokud máme hrušky tvrdší, můžeme vše krátce podusit pod pokličkou, kdy směs podlijeme jen lžící vody, víc není třeba. Doporučuji hrušky ne příliš sladké a pokud jiné než sladké nemáme, po nakrájení je pokapeme citronovou šťávou.

  4. Podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!