Domácí boršč

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kg mražené zeleniny na boršč
1 větší cibule
500 g brambor
2 klobásy
200 ml ostrého kečupu
sůl
pepř
drcené chilli
2 lžíce hladké mouky
1 zakysaná smetana
voda
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zesklovatíme na větší kousky nakrájenou cibuli. Nasypeme mraženou zeleninu a zalijeme asi litrem vody.

  2. Jak se začne vařit, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, klobásy na kolečka a veškeré koření a přilijeme kečup. Promícháme. Necháme uvařit do měkka.

  3. Zakysanou smetanu rozmícháme s trochou vody a moukou a zahustíme hotový Boršč.

  4. Můžeme dochutit trochou octa, ale nebylo to potřeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!