Pizzy dle nálady

Recepty, Pizzy

Suroviny

Těsto na pizzu:
1 kg hladké mouky
1 vejce
1-2 lžičky soli
3 lžíce olivového oleje (rostlinný olej)
asi 0,3 l vlažné vody dle potřeby
Na kvásek:
1 kostka droždí
1/2 lžičky krystalového cukru
0,1 l mléka
(Tomatová směs vše smíchat:)
1/2 l rajský protlak
stroužek utřeného česneku
oregano
sůl
Smetanová směs:
1/2 l zakysané smetany
sůl
oregano
utřený česnek – dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem, necháme vzejít kvásek.

  2. Mezitím si připravíme do mísy mouku,sůl, olej,vejce a přidáme vzejité droždí a vlažnou vodu. Zpracujeme vláčné těsto, dle potřeby přidáme vodu nebo mouku. Vypracované těsto potřeme olejem nebo poprášíme moukou a necháme vykynout, můžeme dát kynout i do lednice.

  3. Zatím co těsto kyne, si připravíme tomatovou nebo smetanovou směs.

  4. Dobrá jsou i loupaná rajčata v konzervě – ty rozmačkám vidličkou.V létě dělávám základ z čerstvých rajčat, které rozmixuji.

  5. Z vykynutého těsta tvořím 200 g bochánky, které rozválím, potřu směsí buď rajčatovou nebo smetanovou (jak kdo mám rád) a naskládám různé suroviny dle chuti a možností.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!