Dort prdelka

Recepty, Dorty

Suroviny

ČOKOLÁDOVÝ KORPUS:
30 dkg hladké mouky
24 dkg másla
20 dkg cukru
18 dkg hořké čokolády
4 vejce
10 dkg kakaa
3 dcl mléka
1 dcl medu
4 lžičky prášku do pečiva
-------------------------
KRÉM TĚŽKÁ PAŘÍŽ:
1/2 l smetany ke šlehání (nejmíň 30%)
15 dkg cukru krupice
5 lžic kakaa
20 dkg čokolády na vaření
25 dkg másla
-----------
Banány
šťáva z kompotu nebo nějaký sirup
Potahovací hmota Smartflex velvet
potravinářské barvy (gelové)

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus: Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Vešleháme rozpuštěnou čokoládu, smíchanou s medem a vejci. Vymícháme a nakonec střídavě vmícháme mléko a mouku s kakaem a práškem do pečiva.

  2. Pečeme na 180°C asi 35-40min dle typu trouby.

  3. Na krém: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po spojení surovin ještě chvilku povaříme. Do horké směsi dáme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Necháme vychladnout a během chladnutí občas promícháme. Dáme do chladu do druhého dne uzrát. Druhý den vyšleháme šlehačem.

  4. Hotový schladlý korpus přeřízneme, promažeme krémem, poklademe krájenými banány a příklopnou stranu pokropímě šťávou z kompotu. Sestavíme korpus a dáme vychladit do druhého dne, aby zatuhnul.

  5. Steakovým nožem ořežeme požadovaný tvar, který potom pomažeme slabě zbytkem krému. Opět dáme schladit a nakonec potáhneme dle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!