Děravý toast s vejcem a oblohou

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

2 plátky toastového chleba
2 vejce
kousek másla – podle úvahy
sůl
pepř
rajče
nakládané ředkvičky
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. V toastu vykrojíme libovolný tvar, tentokrát jsem sáhl po kolečku. Na pánev dáme rozhřát tak půl lžíce másla a pak položíme toasty.

  2. Rozklepneme vejce a umístíme ho do otvoru v toastu. Jemně dochutíme solí a pepřem. Pečeme tak 2 minuty, aby vejce víceméně ztuhlo.

  3. Otočíme toast na druhou stranu, přidáme případně kousek másla, vejce opět jemně ochutíme solí a pepřem. Pečeme tak 2 minuty.

  4. Podáváme s oblohou – krájeným rajčetem, nakládanou ředkvičkou a zdobíme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!