Buchta s ovocem a s pudingem paní hajné ze „Šlajfu“

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g hrubé mouky
100 g hladké mouky
1 balíček vanilkového pudinku
150 g moučkového cukru
1 sáček prášku do pečiva
1 dcl smetany (30%+)
1 dcl plnotučného mléka
1 dcl slunečnicového oleje
1 lžička citrónové šťávy
200 g čerstvé ovoce:
jahody
2 ks vejce
voda
3 lžíce cukru krystal
2 balení vanilkového pudinku (nebo ananasového)

Postup přípravy receptu

  1. Sypké součásti sesypu do mísy a dobře promíchám.

  2. Pak do mísy přidám ostatní tekuté přísady.

  3. Vše řádně zamíchám.

  4. Do pečícím papírem vyložené formy vliji vymíchanou hmotu. Do této vrstvy vsypu ovoce (upravené na patřičnou velikost).

  5. Pak převrstvím další vrstvou těsta.

  6. Plnou formu vložím do trouby vyhřáté na 180°C a peču cca 25 minut (dle výšky formy) a kontroluji špejlí. Když se těsto nelepí je hotovo.

  7. Buchtu přesunu do misky a přeliji pudingem připraveným ze 2 pudingových přášků, cukru a 0,5 l vařící vody.

  8. Buchtu nechám vychladit a podávám ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!