Vepřová roláda s brusinkami, švestkami a jablky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové plece vkuse rozříznutá na motýlka
2 střední jablka na menší kostky
2 kL skořice
1 hrnek bujónu nebo vývaru nebo vody
2 PL kokosového oleje či jiného tuku
1/2 hrnku sušených brusinek
1/2 hrnku sušených švestek
hrst čerstvé šalvěje nadrobno
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejte si v libovolné nádobě tuk a poté na něj dejte jablka a šalvěj.

  2. Restujte 4-5 minut a poté vmíchejte brusinky a švestky, odstavte z tepla.

  3. Rozřízněte si plec do ¾ nožem, případně naklepejte či odkrojte přebytečný tuk, osolte a opepřete a potřete skořicí, zevnitř i zvenku.

  4. Vyplňte vnitřek co nejvíce směsí Vám půjde a poté zavažte kuchyňskou nití.

  5. Dejte do předehřáté trouby na 180°C na 90 minut. Podlijte trochou vody a pečte odkryté. Nemusíte obracet, ale občas zkontrolujte a polijte výpekem.

  6. Vyndejte z trouby a nechte chvíli odstát, poté nakrájejte na plátky a servírujte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!