Ďábelská vlnka na jehle
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 větší plátky vepřové kýty
- 2 kusy chilli papričky
- žampiony sterilizované nebo čestvé
- 100 g Váhalova slanina nebo anglická
- Na marinádu:
- sůl
- pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 3 stroužky rozetřeného česneku
Postup Ďábelská vlnka na jehle
Postup přípravy receptu
-
Kýtu si naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme marinovat přes noc. Na druhý den si ji nakrájíme na proužky široké cca 3 cm, na každý proužek položíme pásek slaniny a napichujeme na jehlu do vlnky.
Vždy napíchneme žampion, propíchneme a do ohybu napíchneme kolečko čili papričky a zase žampion. Na jednu jehlu se vlezou cca 2 proužky kýty. Jehly s masem položíme na pekáč a podlijeme vodou.
Pečeme, až je maso měkké, cca 1 hodinu na 200°C, podle potřeby podléváme.