Ďábelská krkovička na červeném víně, hřibech a sušených feferonách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové krkovice
3 PL sádla
1 PL drceného divokého koření (nové koření, pepř, bobkový list)
velkáhrst krájených hub
4 ks feferon nebo kolik snesete
1/2 l silného vepřového vývaru
2-3 dcl červeného vína
sůl, pepř
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici nakrájíme na 250 g velké plátky, okořeníme, necháme nejméně 2 hodiny odležet v chladu a poté zaprášíme mírně moukou

  2. Do pekáčku vymazaného sádlem dejte krkovičku dostatečně okořeněnou solí, pepřem a divokým kořením (dle vaší chuti), přidejte fefe, hřiby, podlijte silným vepřovým vývarem a přikrytou dejte do trouby vyhřáté na 220°C.

  3. Až je maso poloměkké, začněte podlévat vínem a dopečte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!