Těstoviny s dvojsýrovou omáčkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

těstoviny vrtule(dají se použít prakticky jakékoli, já mám ale nejraději spirály od Adrianny)
tavený sýr
plátkový sýr nebo sýr na strouhání
smetana na vaření
sůl
drcený kmín
muškátový květ
zázvor

Postup přípravy receptu

  1. V osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme a zakápneme olivovým olejem, aby se neslepily (těstoviny ze zásady neproplachuji vodou, protože když se zakápnou olivovým olejem, chuť se zajímavě oživí a zpříjemní).

  2. Na másle rozpustíme tavený sýr.

  3. Přidáme strouhaný, nebo rozkrájený plátkový sýr a mícháme, dokud se nespojí v stejnorodou světlounkou sýrovou kašičku.

  4. Postupně a za stálého míchání začneme přilévat smetanu a omáčku přivedeme k varu.

  5. Přidáme všechno koření a společně provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!