Perníkové cupcakes se skořicovým krémem

Recepty, Cukroví

Suroviny

Ingredience na těsto:
180 g hladké mouky
130 g másla
100 g třtinového cukru
100 ml mléka
2 vejce
2 lžíce kakaa
1 polévková lžíce perníkového koření
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
Ingredience na krém:
200 g másla
200 g mascarpone
3–4 lžičky skořice mleté
2 lžíce extra jemného moučkového cukru
povidla Hamé podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s kořením, pečicím práškem, kakaem a špetkou soli. Na chvíli odložíme a mezitím vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Prošleháme mléko s vejci

  2. K utřenému máslu postupně po dávkách přidáváme mouku a mléko s vajíčky a zašleháme. Takto postupně vypracujeme řidší těsto.

  3. Plechovou formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Každý košíček naplníme těstem zhruba do tří čtvrtin. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15 minut. Po upečení necháme úplně vychladnout.

  4. Na přípravu krému nejprve důkladně vyšleháme máslo, nejlépe až 10 minut. Teprve potom začneme po lžících zašlehávat mascarpone a postupně také skořici a cukr. Krém naplníme do cukrářského kornoutu se zdobičkou a naneseme na upečené cupcakes. Nakonec ještě poprášíme skořicí. Pokud chceme přidat povidla, uděláme nahoře do těsta malý otvor a naplníme povidly. Teprve potom ozdobíme krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!