Cuketové rolky s cizrnovo špenátovým krémem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 cukety
sůl
olivový olej
Krém:
100 g konzervované cizrny
50 g špenátu
60 g avokáda
½ lžičky podrceného římského kmínu
větvička bazalky
1 lžička citronové šťávy
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu podélně nakrájejte na rovnoměrné plátky silné asi 1 cm. Z obou stran potřete lehce olivovým olejem a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a vložte do trouby předehřáté na 190 °C (horkovzdušná). Pečte, dokud nezačne cuketa zlátnout. Dávejte ale pozor, aby se nespálila. Cuketu vyndejte z trouby a nechte zchladnout.

  2. Cizrnu propláchněte a sceďte. Špenát operte, lehce vyždímejte a překrájejte na menší kusy.

  3. Do mixéru nasypejte cizrnu, špenát, avokádo, římský kmín, lístky bazalky, citronovou šťávu, sůl a špetku čerstvě mletého pepře. Rozmixujte.

  4. Na každý plátek cukety rovnoměrně rozetřete krém a srolujte. Vychlaďte v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!