Králík na hlívě ústřičné

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 řízky z králičích stehen
250 g hlívy ústřičné
150 g anglické slaniny vcelku
2 červené cibule
1 zakysaná smetana
máslo
koření na králičí maso
česnek+bylinky (např. kotányi)
200 ml vývaru
100 ml bílého vína
zelená petrželka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší řízečky, osolíme a opepříme (nenaklepáváme).

  2. Na másle rozškvaříme kostičky slaniny a maso na nich opečeme dozlatova z obou stran.

  3. Přisypeme nasekanou červenou cibuli a orestujeme. Přidáme kousky hlívy, promícháme, dobře prohřejeme a zalijeme vínem.

  4. Necháme odpařit alkohol a ve chvíli, kdy ve výparu zmizí kyselost, přilijeme vývar.

  5. Ochutíme česnekovo-bylinkovým kořením, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.

  6. Hotové kousky masa vyjmeme a šťávu zredukujeme. Odstavíme z plotýnky, přidáme nasekanou petrželku a kousek másla.

  7. Když se roztaví, vše promícháme se zakysanou smetanou.

  8. Dochutíme solí, pepřem, česnekovým kořením, případně zastříkneme citrónovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!