Čočka na česneku a cibulce

Recepty, Luštěniny

Suroviny

400 g čočky
2 velké cibule
6 stroužků česneku
1 kostka masoxu
1 lžíce octa
1 kostka cukru
jíška na zahuštění
olej

Postup přípravy receptu

  1. Čočku zalijeme studenou vodou a necháme do druhého dne odstát. Potom ji ve stejné vodě uvaříme doměkka.

  2. Když je čočka měkká, přidáme bujónovou kostku, necháme ji rozpustit, provaříme a dochutíme solí, lžící octu a cukrem.

  3. V rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli - asi 10 minut dohněda. Přidáme česnek, který jsme rozdělili na stroužky, oloupali, přiložili plochou stranu nože, úderem pěsti rozdrtili a poté nakrájeli nadrobno. Česnek vhodíme k cibulce, necháme rozvonět a smícháme s uvařenou čočkou. Zahustíme jíškou a dochutíme.

  4. Podáváme s volským okem a osmaženou slaninkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!