Cizrna na kari se špenátem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

150 g uvařené cizrny
1/2 cibule
1 bramboru
1 mrkev
2 hrsti špenátových listů
lžíci (přepuštěného) másla
1 lžíci rýžové mouky (nemusí být)
1/2 lžičky kari koření
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky garam masaly
2 lžíce citronové šťávy
300 ml studené vody
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na pánvi rozpustíme máslo a dosklovita na něm orestujeme nakrájenou cibuli.

  2. Přidáme kari koření, kurkumu a masalu. Po minutě zarestujeme lžíci rýžové mouky a přilijeme vodu. Mícháme metličkou a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme na plátky nakrájenou mrkev a brambory a vaříme do změknutí.

  3. Poté už jen přisypeme uvařenou cizrnu, aby se prohřála, a lístky špenátu. Přilijeme citronovou šťávu a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!