Kuřecí maso na meruňkách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 větší stehenní řízky
1 cibule
4-5 meruněk (podle velikosti)
200 g smetany 31%
lžíce hořčice
vývar podle potřeby
sušený česnek
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme česnekem. Z jedné strany je lehce potřeme hořčicí. Do pekáčku dáme cibuli nakrájenou na kousky a meruňky na čtvrtky.

  2. Nahoru položíme připravené maso. Zalijeme smetanou a pekáček přikryjeme, pečeme na 200 st.30-35 minut. Po této době by mělo být maso měkké.

  3. Pekáček odkryjeme (podle potřeby malinko podlijeme vývarem) a dopečeme na barvu. Hotové maso vytáhneme a výpek rozmixujeme a dochutíme. Vrátíme maso a podáváme s rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!