Čína s česnekovými výhonky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

250 g karé (kotleta bez kosti)
koření na čínu nebo koření 5-ti vůní
100 g česnekových výhonků (lze nahradit fazolkami)
100 g červené papriky
100 g pórku
50 g mrkve
100 g cukety
1 lžíce rýžového octa
solamyl
sojová omáčka nebo rybí či ústřicová
voda
olej

Postup přípravy receptu

  1. Než začneme vařit, připravíme si maso i zeleninu. Maso pokrájíme na tenké nudličky, které ochutíme rýžovým octem, kořením na čínu a zaprášíme lžičkou solamylu, promícháme a necháme v talíři odležet.

  2. Česnekové výhonky pokrájíme na špalíčky, pórek a mrkev na kolečka, papriku na nudličky. Cuketu pokrájíme také na nudličky, ale tu necháme stranou, protože ji budeme dávat do pánve téměř až naposledy.

  3. Na pánvi rozehřejeme na vysokou teplotu trochu oleje, do kterého nasypeme připravené maso a zprudka za občasného promíchnutí smažíme dozlatova. Maso vyndáme stranou a do pánve nasypeme zeleninu, kterou smažíme taktéž zprudka na skus, občas promícháme a ke konci vsypeme i připravenou cuketu.

  4. Během smažení zeleniny rozmícháme v talíři po mase cca jednu lžičku solamylu, dvě až tři lžíce (dle vlastní chuti) sojové nebo rybí omáčky s troškou vody (4-5 lžic). Nálev vlijeme k zelenině do pánve a vše necháme krátce povařit, aby zelenina zůstala nerozvařená.

  5. K zelenině přisypeme osmažené maso, promícháme a podáváme.

  6. Podáváme s rýží nebo čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!