Cibulajda netradičně

Recepty, Polévky

Suroviny

10 velkých stroužků česneku
6 velkých cibulí
6 menších žampionů
1 konzerva rajčat (použijeme 4 rajčátka z konzervy+ nálev)
3 menší větvičky čerstvé rozmarýnu
1 kostka zeleninového bujónu
čerstvé nasekané bylinky
1 silný plátek másla
3 dl bílého vína
na vložku do polévky:
na suché pánvi osmažené kanapky z rohlíku
20 g tvrdého sýra (na pár hoblinek odškrábnutých škrabkou na zeleninu)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný česnek nakrájíme na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky žampiony sloupneme a nakrájíme na silnější plátky.

  2. Do hrnce s rozehřátou částí másla dáme orestovat cibuli a zhruba po 8 minutách, až začne nabírat světlou barvu přidáme plátky česneku a 2 minuty promícháváme.

  3. Poté vložíme pokrájená rajčata i s nálevem, přidáme žampiony, rozmarýn, litr horké vody, rozdrobíme kostku bujónu, promícháme a na mírném plameni vaříme 15 minut.

  4. Pak stáhneme z ohně, část“hustého“ z vývaru odebereme a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme. Odebranou část vložíme nazpět, přilijeme horkou vodu a víno do námi požadované hustoty polévky, přidáme zbylé máslo, bylinky, necháme lehce provařit a můžeme servírovat s osmaženým bílým pečivem ozdobené hoblinkami tvrdého sýra.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!