Kvasnicová cibulajda

Recepty, Polévky

Suroviny

plátek másla (cca 2 cm široký)
1/2 cibule
1 kostka kvasnic
1 mrkev
2 svazky lahůdkové cibulky
2 vejce
sůl
mletý pepř
2 starší rohlíky
trochu másla na osmažení
stroužek česneku
1 pl drobně pokrájené zelené nati lahůdkové cibulky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. V hlubším hrnci na rozehřáté máslo dáme zpěnit drobně pokrájenou polovinu cibule. Přidáme rozdrobené kvasnice a za stálého míchání je necháme zezlátnout.

  2. Zasypeme mrkví, kterou jsme si nastrouhali na drobném slzičkovém struhadle, promícháme a necháme chvilku osmahnout cca 2 minuty, aby pustila barvu.

  3. Zalijeme 1,2 litry horké vody, přidáme očištěné a na jemné kroužky pokrájené lahůdkové cibulky, lehce osolíme, kdo má rád, mírně opepří a na mírném plameni pod pokličkou vaříme 15 minut.

  4. Poté děrovanou naběračkou trochu zeleniny z vývaru odebereme a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme. Odebranou zeleninu vložíme nazpět do hrnce, polévku uvedeme do varu, přidáme vejce, promícháme a necháme 2 minuty provařit.

  5. Dle potřeby dochutíme a podáváme s osmaženým rohlíkem, posypané zelenou částí lahůdkové cibulky. V průběhu vaření polévky si připravíme vložku.

  6. Rohlíky nakrájíme na plátky, ty zlehka po obou stranách osmažíme na másle a mírně potřeme česnekem. Poté nakrájíme na kostičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!