Velikonoční mandlové sušenky

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g másla
100 g cukru moučka
200 g hladké mouky
1 vejce
80 g oloupaných umletých mandlí
1 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin kromě kakaa připravíme hladké těsto. Z těsta odebereme asi 1/3 a tu obarvíme kakaem. Ze světlého těsta utvoříme malé kuličky a z těch potom přímo na plech pokrytý pečícím papírem formujeme tělíčka oveček.

  2. Z tmavého těsta zformujeme hlavičky, do těch uděláme dírku jako očičko, z menšího kousku utvoříme ouško, které na jedné straně kousek nařízneme a ze dvou dalších kousků tmavého těsta vytvarujeme nožičky, které také odspodu nařízneme.

  3. Ovečky pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!