Chřestová polévka s krutony

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g kořenové zeleniny (mrkev,celer,petržel)
500 g chřestu
30 g hladké mouky
sůl
cukr
1/4 l sladké smetany
1-2 čerstvé žloutky
houska
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu opereme, očistíme, zalijeme vodou, osolíme a připravíme velmi silný vývar.

  2. Chřest opereme, oloupeme, odřízneme hlavičky asi 3 cm, ostatní části semeleme na masovém mlýnku a chřest i se šťávou, které zbyla po mletí, uvaříme v polévce.

  3. Vývar přecedíme a uvaříme v něm hlavičky. Mouku rozkvedláme v části studeného vývaru, vlijeme do polévky a povaříme. Polévku osolíme a osladíme.

  4. Odstavíme a vmícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky a už nevaříme. Polévku podáváme s nasucho opečenými krutony a posypeme nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!