Chřestová smaženice

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 šalotka
cca 50 g chřestu
1 plátek šunky (cca 15 gramů)
máslo - o velikosti ořechu
sůl
mletý pepř
3-4 listy medvědího česneku
2 větší vejce

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou menší šalotku, ke které přihodíme osmažit na kolečka pokrájený chřest, ze kterého jsme odřízli špičky, které dáme jen krátce spařit do osolené vody a necháme stranou na dozdobení smaženice.

  2. Po osmažení chřestu přidáme na nudličky pokrájenou šunku (případně slaninu), rozklepnutá vejce, osolíme, opepříme a přidáme na nudličky pokrájený medvědí česnek.

  3. Mícháme do ztuhnutí vajec, dáme pozor na to, abychom nesmažili příliš dlouho. Smaženice by měla zůstat vláčná, nevysušená.

  4. Na talířku smaženici dozdobíme špičkami chřestu a podáváme a čerstvým pečivem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!