Chlebík jako od pekaře

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

350 ml mléka
3 lžíce oleje
1 lžíce octa
200 g hladké mouky
150 g celozrnné žitné mouky
75 g hrubé mouky
75 g polohrubé mouky
1 lžička sušeného droždí
2 lžičky soli
1 lžička cukru

Postup přípravy receptu

  1. V uvedeném pořadí dáme do pekárny a nastavíme program CELOZRNNÝ. Já mám pekárnu Eta Delicca, kde sem nastavila velkou velikost. Kdo má pekárnu, kde je na výběr ze tří velikostí, asi bych dala střední. Kůrka tmavá.

  2. Byla to taková improvizace, kdy sem neměla všechny potřebné mouky, které byly na původním receptu. Ale výsledek mě mile překvapil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!