Krkovice na houbách se šťouchaným cuketovým bramborem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků krkovice
2 cibule + 1 jarní cibulka
400 g lesních hub (nebo hnědé žampiony)
sůl, pepř
1 PL maďarské paprikové pasty
celý kmín
špetka houbového koření
hladká mouka - na obalení krkovičky
olej
(cuketa)

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku pokrájíme na kostičky, houby očistíme a pokrájíme na plátky. Krkovičku kuchyňsky upravíme. Na krajích nařízneme, aby se maso nekroutilo, opepříme, potřeme paprikovou pastou a poprášíme hladkou moukou. Takto upravené plátky krkovice z obou stran prudce osmahneme na pánvi na rozehřátém oleji.

  2. Maso vyndáme a dáme stranou. Do výpeku na pánvi přidáme pokrájenou cibuli s jarní cibulkou, osmažíme a přidáme pokrájené žampiony. Podusíme, přisypeme kmín a houbové koření. Maso přendáme do pekáčku.

  3. Na opečené vepřové maso poklademe směs s houbami. Podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Podle chuti dosolíme, opepříme. Nezahušťujeme.

  4. Kdo má rád cuketu, může přidat do sosu i kousky pokrájené cukety, která sosík zjemní a trochu zahustí. Podáváme se šťouchaným bramborem, s restovanou cibulkou, slaninou a cuketou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!