Avokádové chlebíky se zastřeným vajíčkem

Recepty, Předkrmy

Suroviny

2 krajíce celozrnného chleba
1 avokádo
1 malinký stroužek česneku
sůl a pepř
2 plátky sušené šunky
strouhaný Parmezán
2 vajíčka
lžíce octa

Postup přípravy receptu

  1. Avokádo zbavíme slupky, pecky a nasekáme ho na malé kousky. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a vidličkou ještě promícháme.

  2. Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se vytvoří malý vír, do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby oschla.

  3. Šunku zprudka opečeme z obou stran do zlatavé barvy. Chléb také opečeme na suché pánvi, aby byl křupavější. Avokádovou směs mažeme na opečené chleby, na vrch dáme šunku, zastřené vajíčko, Parmezán, vše osolíme a opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!