Naložená obložená okurka

Recepty, Saláty

Suroviny

1/2 salátové okurky
1 bílá cibule
1/4 šálku cukru – tedy asi 80 g
1/2 šálku octa
1 šálek vody
1/2 lžíce pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si sklenici s uzávěrem. Okurku škrabkou zbavíme slupky, tak na střídačku, vytvoříme zebru. Pak okurku nakrájíme napříč na jemná kolečka. Cibuli také nakrájíme na kolečka.

  2. Smícháme všechny ingredience nálevu (vodu, ocet, pepř, cukr a sůl) – necháme dobře rozpustit cukr i sůl.

  3. Do sklenice s uzávěrem naskládáme střídavě vrstvy okurky, které prokládáme kroužky cibule. Vše zalijeme připraveným nálevem a sklenici uzavřeme. Hotovo. Teď jenom počkáme do druhého dne, protože sklenici s okurkami necháme chladit, minimálně přes noc v ledničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!