Cheesecake se sušenkovou krustou a čerstvým ovocem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

200 g veganských sušenek (domácí nebo kupované, ideálně však bez palmového oleje)
100 g kokosového oleje či rostlinného másla (Provamel, ViveBio, AlsanBio)
100 g (cca 3/4 hrnku) kešu oříšky natural
270 g bílého sójového jogurtu (domácí nebo např. AlproSoya, Provamel, Sojade)
60 ml (1/4 hrnku) kokosového mléka
30 g (1/4 hrnku) kukuřičného škrobu či bramborového škrobu
50 g (1/4 hrnku) cukru
2 lžičky vanilkového extraktu (či část cukru nahraďte vanilkovým cukrem)
2 lžíce citrónové šťávy
čerstvé ovoce:
jahody
maliny
borůvky
kiwi
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky a kokosový olej rozmixujte v mixéru (nebo sušenky dobře rozdrťte v sáčku a poté vmíchejte rozpuštěný tuk) a s pomocí skleničky namačkejte do nepřilnavé či pečícím papírem vyložené dortové formy. Můžete směs natlačit jen na spodní část formy nebo vyložit i strany dortu.

  2. Dejte odpočinout do lednice a troubu předehřejte na 175°C.

  3. Všechny ostatní ingredience mimo ovoce (a k němu přidruženého cukru) dejte do mixéru a dobře rozmixujte (směs musí být opravdu hladká, pokud nemáte výkonný mixér, doporučuji kešu před mixováním namočit na 4 hodiny do vody).

  4. Náplň vlijte do korpusu a pečte 35 - 40 minut, dokud není cheesecake navrchu pevný.

  5. Mezi tím rozvařte část ovoce s cukrem a propasírujte ho přes sítko.

  6. Po vyndání z trouby nechte koláč chvíli při pokojové teplotě, poté ho přendejte do lednice a nechte plně vychladnout.

  7. Poté vyndejte z formy, ozdobte čerstvým ovocem, přelijte ovocnou omáčkou a podávejte s extra porcí ovocného přelivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!