Vepřová omáčka z bůčku

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 bůček
1 cibule
2 stroužky česneku
250 g rajčat
1 lžička soli
1 lžička červené sladké papriky
1 lžíce sádla
1 menší cuketa
dle chuti rýže či těstoviny nebo knedlík

Postup přípravy receptu

  1. Maso z bůčku pokrájíme na kousky, zbylé sádlo nakrájíme na kousky a kosti použijeme na vývar, cibuli nakrájíme na drobno, česnek rozdrtíme, oloupeme cuketu a nakrájíme na kousky.

  2. Uvaříme vývar z kostí a z kůže co zbyla z bůčku, ze sádla, co zbylo z bůčku, můžete uškvařit sádlo. které potom použijeme, ale můžete použít už hotové sádlo. Rozpálíme pánev se lžící sádla, dáme tam cibuli, necháme chvilku osmahnout, do toho dáme maso, cuketu a česnek, přikryjeme pokličkou a dusíme. Občas promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem ze zbytků bůčku.

  3. Přidáme sladkou papriku a sůl a necháme ještě dusit.

  4. Dle potřeby dochutíme, na zahuštění použijeme mouku nebo zahušťovací přípravky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!