Cheesecake s ovocem a bílou čokoládou

Recepty, Dorty

Suroviny

Základ:
180 g máslových nebo müsli sušenek (dle chuti)
80 g másla
Krém:
500 g tučného tvarohu
250 g mascarpone
130 g moučkového cukru
100 ml vody
1 balíček želatiny na nepečené dorty
1 citrón
Ozdoba dortu:
ovoce dle chuti (já vybrala maliny, borůvky a jahody)

Postup přípravy receptu

  1. Necháme rozpustit máslo, mezitím rozdrtíme sušenky a pak je společně s máslem smícháme. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a směs dáme do formy. Pořádně umačkáme a dáme do lednice.

  2. Tvaroh smícháme s mascarpone, přidáme cukr a šťávu z citrónu. Vedle v míse připravíme želatinu podle návodu a přidáváme do ní po troškách tvarohovou směs. Až budeme mít směs krásne hladkou, navrstvíme ji na sušenkový základ a uhladíme.

  3. Dort si ozdobte podle své fantazie (já zvolila ovoce, mátu a bílou čokoládu) a poté ho nechte nejlépe do druhého dne odpočinout. Přeji dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!