Švestková povidla v troubě

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

7 kg vypeckovaných švestek
0,4 dl octu
1,5 kg cukru
rum

Postup přípravy receptu

  1. Švestky pomeleme na masovém mlýnku (lze nechat i rozpůlené, ale pečou se delší dobu). Dáme do pekáče (velký pekáč je půl dávky), zasypeme cukrem, zalijeme octem, přikryjeme utěrkou a necháme 12 hod. rozležet.

  2. Pak dáme do rozehřáté trouby na 180°C a pečeme cca 5 hodin, když je šťáva téměř vydušená, rozmícháme (popřípadě rozmixujeme) tyčovým mixerem.

  3. Horké plníme do sklenic a do každé dáme cca 1 lžičku rumu (je to jako sterilizace a neudělá se škraloup).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!