Česnečka zmrtvýchvstání

Recepty, Polévky

Suroviny

3 ks brambor
2 ks zeleninového bujonu
100 g špeku
1 polévková lžíce sádla
100 g plátků šunky
párek Spišský
sýr Eidam 30% - dle chuti
2 ks vejce
1 ks cibule malá (setá) i s natí (nemusí být)
5 velkých stroužků česneku (+ jeden borec na konec)
1 rovná čajová lžička bílého pepře
1/2 čajové lžičky kmínu
majoránka
petrželka
2-3 lístky libečku

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, dáme vařit s malým množstvím vody, kmínem, posekanými lístky Libečku a jedním bujonem.

  2. Nakrájíme rozmáčklý česnek, slaninu na kostičky, šunku na čtverečky, sýr na drobno.

  3. Na pánvi na 1PL sádla a slanině orestneme nejprve cibulku, poté lehounce česnek a přidáme toto k vařícím se bramborám.

  4. Poté na této pánvi usmažíme volská oka, pokrájíme je na nudličky a přidáme též k bramborám, kam dolijeme asi 1-1,2 l vroucí vody, přidáme druhý bujon, posekanou nať cibulky, pepř, a provaříme.

  5. Do hotové polévky přidáme ještě rozmáčknutý, na jemno nasekaný nebo utřený stroužek česneku a majoránku.

  6. Do talířů dáme sýr, zalijeme česnečkou a posypeme posekanou petrželkou. (+ krutónky)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!