Gnocchi s lososem a smetanovo-sýrovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kousek lososa (250 - 300 g)
1 balení gnocchi
1 smetana (tatra 10%)
10 dkg uzeného sýru
sůl
pepř
koření na ryby
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Z plátku lososa odřízneme kůži a nakrájíme ho na malé kousky, které opečeme na trošce oleje, osolíme, opepříme a přidáme koření na ryby. Opečené kousky odstavíme na talířek a do výpeku nalijeme smetanu, necháme prohřát, osolíme, opepříme.

  2. Nastrouháme sýr a dáme do rozehřáté smetany. Necháme na malém ohni, dokud se sýr nerozpustí a nevznikne hustá omáčka, občas promícháme.

  3. Mezitím dáme vařit vodu, osolíme a do vřící vody dáme gnocchi. Vaříme tak dlouho, až vyplavou nahoru, pak scedíme a můžeme dávat na talíř.

  4. Do hotové smetanové omáčky přidáme bazalku a opečeného lososa. Omáčkou přelijeme gnocchi a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!