Gnocchi s lososem a smetanovo-sýrovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 1 kousek lososa (250 - 300 g)
- 1 balení gnocchi
- 1 smetana (tatra 10%)
- 10 dkg uzeného sýru
- sůl
- pepř
- koření na ryby
- bazalka
Postup Gnocchi s lososem a smetanovo-sýrovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Z plátku lososa odřízneme kůži a nakrájíme ho na malé kousky, které opečeme na trošce oleje, osolíme, opepříme a přidáme koření na ryby. Opečené kousky odstavíme na talířek a do výpeku nalijeme smetanu, necháme prohřát, osolíme, opepříme.
Nastrouháme sýr a dáme do rozehřáté smetany. Necháme na malém ohni, dokud se sýr nerozpustí a nevznikne hustá omáčka, občas promícháme.
Mezitím dáme vařit vodu, osolíme a do vřící vody dáme gnocchi. Vaříme tak dlouho, až vyplavou nahoru, pak scedíme a můžeme dávat na talíř.
Do hotové smetanové omáčky přidáme bazalku a opečeného lososa. Omáčkou přelijeme gnocchi a podáváme.