Palačinky zapečené se žampiony a kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

na palačinky:
1/4 l mléka
100 g polohrubé mouky
1 vejce
1 lžička soli
na masovou směs:
30 dkg kuřecího masa
250 g čerstvých žampionů
1 cibule
1 pórek
1/2 kelímku smetany
sůl
pepř
mletá paprika
30 dkg strouhaného eidamu
1/2 kelímku smetany

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme palačinky a necháme vychladnout.

  2. Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli a vložíme maso. Okořeníme.

  3. V cedníku spaříme pórek a na plátky pokrájené žampiony, přidáme k masu. Necháme vyvařit vodu, kterou pustí suroviny a nalijeme smetanu. Krátce povaříme a necháme částečně zchladnout.

  4. Palačinky plníme směsí, srolujeme a vkládáme do zapékací misky. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C.

  5. Smícháme si nastrouhaný sýr a zbylou smetanu a navršíme jej na palačinky. Zapékáme, dokud sýr nezezlátne. Na talíři zdobíme zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!