Palačinky zapečené se žampiony a kuřecím masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- na palačinky:
- 1/4 l mléka
- 100 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- na masovou směs:
- 30 dkg kuřecího masa
- 250 g čerstvých žampionů
- 1 cibule
- 1 pórek
- 1/2 kelímku smetany
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- 30 dkg strouhaného eidamu
- 1/2 kelímku smetany
Postup Palačinky zapečené se žampiony a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Upečeme palačinky a necháme vychladnout.
Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli a vložíme maso. Okořeníme.
V cedníku spaříme pórek a na plátky pokrájené žampiony, přidáme k masu. Necháme vyvařit vodu, kterou pustí suroviny a nalijeme smetanu. Krátce povaříme a necháme částečně zchladnout.
Palačinky plníme směsí, srolujeme a vkládáme do zapékací misky. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C.
Smícháme si nastrouhaný sýr a zbylou smetanu a navršíme jej na palačinky. Zapékáme, dokud sýr nezezlátne. Na talíři zdobíme zeleninou.