Králík na víně a rajčatech
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 středně velký králík
- 100 g anglické slaniny
- sůl
- špetka drceného pepře
- olej
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 rajčata
- 2 bobkové listy
- tymián
- 100 ml bílého vína
- šťáva z 1 citrónu
Postup Králík na víně a rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Očištěného králíka omyjte a rozdělte na porce. Maso prošpikujte kousky anglické slaniny, osolte a opepřete. V pekáči rozehřejte olej, přisypejte na něj nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte porce králíka, které ze všech stran zprudka opečete.
Králíčí maso mírně podlijte vodou, vložte do trouby a pečte při 180°C asi 35 minut. Pak do pekáče přidejte nasekaný česnek, nakrájená rajčata, bobkové listy, tymián a zalijte vínem. Králíka dopečte doměkka.
Z hladké mouky a dvou lžic oleje připravte zlatavou jíšku. Hotového králíka vyndejte z pekáče, výpek zahustětě jíškou a nechte provařit. Omáčku dochuťte solí a citronovou šťávou. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory.