Králík na víně a rajčatech

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 středně velký králík
100 g anglické slaniny
sůl
špetka drceného pepře
olej
1 lžíce hladké mouky
1 cibule
3 stroužky česneku
4 rajčata
2 bobkové listy
tymián
100 ml bílého vína
šťáva z 1 citrónu

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného králíka omyjte a rozdělte na porce. Maso prošpikujte kousky anglické slaniny, osolte a opepřete. V pekáči rozehřejte olej, přisypejte na něj nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte porce králíka, které ze všech stran zprudka opečete.

  2. Králíčí maso mírně podlijte vodou, vložte do trouby a pečte při 180°C asi 35 minut. Pak do pekáče přidejte nasekaný česnek, nakrájená rajčata, bobkové listy, tymián a zalijte vínem. Králíka dopečte doměkka.

  3. Z hladké mouky a dvou lžic oleje připravte zlatavou jíšku. Hotového králíka vyndejte z pekáče, výpek zahustětě jíškou a nechte provařit. Omáčku dochuťte solí a citronovou šťávou. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!