Česnáčková kuřecí prsa ve svěží omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 ks kuřecí prsa
eidam
šunka
medvědí česnek
koření na kuře
pepř
sůl
kuřecí bujon
kuřecí vývar
vrchovatá lžíce rajčatového protlaku (ne kečupu)
lžíce hladké mouky
máslo
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do kuřecích prsou uděláme kapsu, kterou lehce osolíme a vložíme do ní hranolek eidamu, šunku a několik lístků česnáčku. Prsa zvenčí okořeníme kořením Pečené kuře a na pánvi ze všech stran opečeme. Opečené vyjmeme.

  2. Do pánve dáme oříšek másla, lžíci rajčatového protlaku, přidáme lžíci hladké mouky, krátce osmahneme a zředíme kuřecím vývarem. Dochutíme bujonem (nemusí být).

  3. Poté vložíme opečená kuřecí prsa, podusíme do měkka a na závěr přihodíme nakrájený medvědí česnek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!