Jablkový koláč s drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
130 g práškového cukru
130 g Hery nebo jiného margarínu na pečení
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
750 g jablek
hrst rozinek
4 lžice krystalového cukru
mletá skořice
Drobenka:
100 g strouhanky
40 g másla
4 lžíce krystalového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Všetky prísady na cesto dobre zmiesime. Cesto vyvaľkáme a valčekom prenesieme do vymasteného a múkou vysypaného plechu.

  2. Na cesto nastrúhame jablká (netreba šúpať), posypeme cukrom, hrozienkami a škoricou.

  3. Navrch koláča posypeme drobenku (strúhanku, maslo a cukor dobre prstami rozdrobíme).

  4. Pečieme na 180°C asi 20-25 minút.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!